Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na lody cytrynowo-truskawkowe"
Polecam.
Odsłon: 558
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 327
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Polecam.
Odsłon: 558
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 327
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Składniki
Cytrynę myjemy, osuszamy, ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy na pół. Krótko przesmażamy na rozgrzanym maśle, miksujemy i studzimy.
Bazę lodową robimy według rady z ramki obok. Przed włożeniem lodów do zamrażalnika, dzielimy je na pół.
Do jednej części dodajemy sok i skórkę z cytryny, do drugiej zmiksowane i schłodzone truskawki.
Lody przekładamy do oddzielnych pojemników i na kilka godzin wstawiamy do zamrażalnika. Co pewien czas wyjmujemy i mieszamy.
Rozdzielone do miseczek lody dekorujemy według uznania bitą śmietaną, świeżymi owocami, listkami mięty, galanterią cukierniczą i czekoladowymi ozdobami.Źródło: Rewia