Do góry

Śniadania Przepis na:

Przepis na pastę z makreli i jajek

Przepis na pastę z makreli i jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1826

Dodano:

Odsłon: 10169

Pasta z makreli i jajek jest bardzo smaczna i pożywna. Smak jest delikatny , wyważony. Pasta , albo jak kto woli smarowidło do chleba , jest bardzo zdrowa. Użyte do pasty jajka i ryba dostarczają nam przede wszystkim białko i kwasy omega 3 , które są bardzo potrzebne naszemu organizmowi . A sposób przygotowania pasty jest bardzo szybki i łatwy.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 3 jajka
  • 1 mała cebula
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania pasty

    Makrelę należy oczyścić z ości i skóry. Należy zrobić to starannie aby nie było przykrej niespodzianki podczas zajadania się kanapkami z pastą ;-) Rozgnieść widelcem i przełożyć do miseczki. Jajka ugotować, obrać i pokroić w kosteczkę tak jak cebulkę i dodać do makreli. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce ( ok 30 minut ) ale to nie jest warunek spożycia :-)

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń