Do góry

Desery Przepis na:

Przepis na pleśniak

Przepis na pleśniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6580

Dodano:

Odsłon: 12

Wypróbowany przepis na "Przepis na pleśniak"

Składniki

  • 3 szkl. mąki
  • 4 jajka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • margaryna
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki śmietany. Ponadto: słoik powideł
  • 20 dag orzechów
  • 2 łyżki kakao. Piana: po 3/4 szklanki białek i cukru pudru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Stop margarynę. Dodaj resztę składników, zagnieć ciasto. Do jednej wsyp kakao.

  2. Na jasne starte na tarce ciasto ułóż powidła, orzechy, potem starte ciemne ciasto. Na to pianę, posyp ciemnym ciastem. Piecz ok. godz. w temp. 150°C.

  3. Przepis nadesłała Aleksandra Skarżyńska z Lubawy

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń