Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na ptysie"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36036
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 309
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 373
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36036
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 309
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 373
Składniki
Zagotuj wodę z kostką do pieczenia Kasia i solą. Wsyp mąkę i ucieraj, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek garnka. Ostudź. Ucierając, wbijaj po jajku. Ciasto nałóż do rękawa cukierniczego.
Blaszkę natłuść kostką do pieczenia Kasia. Wyciśnij kulki ciasta. Piecz 20-25 min w 180-200°C. Przez 10 min nie otwieraj piekarnika, bo ptysie opadną.
Śmietankę ubij z łyżką cukru pudru. Nałóż do ostudzonych i przekrojonych na pół ptysiów. Posyp drugą łyżką cukru pudru.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8.Źródło: Chwila dla Ciebie