Do góry

Dania główne Przepis na:

Przepis na ptysie z łososiem

Przepis na ptysie z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Przepis na ptysie z łososiem"

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 12 i 1 dag masła
  • 4 jajka
  • 20 dag twarożku
  • 100 ml śmietanki kremówki 30 proc
  • 15 dag wędzonego łososia
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondelku zagotuj 250 ml wody z masłem. Gdy zacznie wrzeć wsyp mąkę i energicznie mieszaj ciasto, by się nie przypaliło (powinno mieć szklisty wygląd i odchodzić od ścianek garnka).

  2. Gdy wystygnie dodaj jajka i zmiksuj. Przełóż do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wyciskaj okrągłe porcje ciasta, zachowując między nimi odstępy.

  3. Piecz w temp. 200°C przez 20-30 minut.

  4. Ubitą śmietankę wymieszaj z twarożkiem. Dopraw solą oraz pieprzem.

  5. Ptysie przekrój wzdłuż. Każdą połówkę posmaruj masą serową i ułóż kawałki łososia.

  6. 70 minut

  7. Sztuka: 120 kilokalorii

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń