Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na roladę drobiowo-brokułową"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 806
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 806
Składniki
Brokuł dzielę na różyczki, opłukuję je i na 10 min zalewam posoloną zimną wodą. Po tym czasie gotuję je (bez przykrywania, by nie straciły koloru) na półtwardo, ok. 5 min.
Wyjmuję łyżką cedzakową. Pierś z kurczaka kroję w kostkę (o boku ok. 1 cm).
Ciasto rozmrażam w temperaturze pokojowej, następnie rozwijam je na stolnicy. Ser trę na tarce o małych otworkach. Na środku ciasta, od jednego brzegu do drugiego, układam na zmianę ser, mięso i brokuły.
oprószam solą i pieprzem. Boki ciasta nacinam pod skosem co 1,5 cm. Zawijam je ku górze na zakładkę, tworząc efektowny warkocz.
Roladę smaruję rozmąconym jajkiem. Przekładam na blaszkę i piekę około 30 minut w 180 st. (do zrumienienia).
Gotową roladę kroję pod skosem i podaję na ciepło.
ok. 60 min
Porcja zawiera ok. 350 kcal
Porcja kosztuje ok. 4 złŹródło: Tina