Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na wigilijnego karpia"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
ok. 75 minut
Karpia oczyścić i sprawić. Opłukać, osuszyć i pokroić na dzwonka. Oprószyć solą i białym pieprzem, skropić sokiem z 1 cytryny. Jajka roztrzepać. Każdą porcję ryby oprószyć mąką, zanurzać w jajkach, obtaczać w bułce tartej.
Rozgrzać olej na patelni. Wkładać kawałki karpia i smażyć na złoty kolor z obu stron. Przełożyć rybę do żaroodpornego naczynia, wstawić na 10-15 minut do rozgrzanego do 150°C piekarnika, aby w cieple „doszła”.
Utrzeć masło. Wymieszać z serem, ziołami, roztartymi ząbkami czosnku oraz przyprawami. Schłodzić. Dzwonka karpia ułożyć na półmisku, na każdym umieścić porcję masła ziołowego. Udekorować koperkiem i cytryną.Źródło: Twoje Imperium