Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na ziemniaczane trójkąty"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 71
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, ostudź. Przeciśnij przez praskę. Dodaj jedno jajko, mąkę i łyżeczkę soli.
Wyrób gładkie ciasto. Rozwałkuj, wykrój kwadraty o boku około 20 cm.
Warzywa na patelnię podsmaż na oleju. Przypraw solą i pieprzem. Osącz z oleju, ostudź. Warzywa zmiksuj.
Dodaj jajko i ser, dobrze wymieszaj, przypraw. Farsz ułóż na plackach. Złóż na pół, zlep brzegi. Usmaż.Źródło: Chwila dla Ciebie