Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na zupę marchewkową z rozmarynem"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 169
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 169
Składniki
• na 6 porcji •: 35 min •Porcja: 280 kcal •Cena porcji: ok. 1,50 zł
Marchewki, jabłko, cebulę oraz warzywa z włoszczyzny obierz, opłucz i osusz. Jabłko pokrój na cząstki, oczyść z pestek, miąższ potnij w kostkę.
Włoszczyznę, cebulę oraz marchewki pokrój na kawałeczki. Rozmaryn opłucz, oderwij igiełki od gałązek i drobno je posiekaj.
W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż włoszczyznę, jabłko oraz marchewkę. Wsyp curry oraz mieloną paprykę. Smaż mieszając, a kiedy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dolej bulion.
Wrzuć rozmaryn. Doprowadź całość do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem do miękkości.
Ugotowane warzywa przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zmiksuj je na gładko razem z wywarem. Zupę przelej do miseczek. Udekoruj.Źródło: Naj