Do góry

Dania główne Przepis na:

Przetwory z warzyw

Przetwory z warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11045

Dodano:

Odsłon: 97

Smaczny pomysł na "Przetwory z warzyw"

Składniki

  • Składniki 2 kg białej kapusty
  • 1/2 kg marchwi
  • 25 dag selera
  • 2 jabłka
  • 3 czerwone papryki
  • łyżeczka kminku
  • kilka jagód jałowca
  • 3 łyżki soli
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 70 min • Porcja 20 kcal • Koszt słoika 2,20 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,75 l.

  2. Kapustę myję, szatkuję. Resztę warzyw i jabłka myję. Z papryki usuwam nasiona. Marchew, seler, jabłka obieram i ścieram na tarce. Paprykę kroję w cienkie paski. Wszystkie łączę, dodaję przyprawy, mieszam.

  3. Wkładam do słoja, ubijam kolejne warstwy. Gdy mieszanka puści sok, obciążam ją i przykrywam. Odstawiam na 7-10 dni (raz dziennie nakłuwam szpikulcem do dna w kilku miejscach). Gotową kiszonkę wkładam do słoików i pasteryzuję 10 min.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń