Do góry

Desery Przepis na:

Przypudrowane ciasto szyfonowe

Przypudrowane ciasto szyfonowe

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 806

Dodano: 31.01.2013

Odsłon: 13661

Delikatne i niezwykle puszyste ciasto do popołudniowej kawy.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieszamy mleko i olej. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Ubitą pianę dodajemy porcjami do ciasta i bardzo delikatnie mieszamy ( podnosząc do góry ). Przelewamy do formy keksowej ( ja robię w silikonowej , więc nie muszę natłuszczać). Pieczemy ok. 35 minut w 170 C. Po tym czasie nie otwieramy odrazu piekarnika!!! Posypujemy obficie cukrem pudrem!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Porto 16 maja 2013 Zrobilam dzisiaj to tak apetycznie wygladajace ciasto. Najpierw wyroslo ponad forme, a potem calkiem opadlo (nie otwieralam piekarnika). Na co trzeba uwazac w trakcie przygotowania lub pieczenia?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 05 lutego 2013 To ciasto jest intrygujące:-))) Do ulubionych zaraz jak zrobię odezwę się :-)))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń