Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przyrządzamy zupę migdałową"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 128
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 722
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 37
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 396
Polecam.
Odsłon: 463
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 128
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 722
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 37
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 396
Polecam.
Odsłon: 463
Składniki
Migdały włóż do miseczki, zalej wrzątkiem, po kilku minutach obierz. Rób to małymi porcjami, bo skórka szybko schnie i trudno ją wtedy zdjąć. Mleko zagotuj z cukrem.
Zmiel migdały. Wsyp do mleka, dołóż ro dzynki, masło, sól, sok. Gotuj. W małej ilości zupy rozprowadź żółtko, wymieszaj z resztą zupy. Podawaj z ryżem, płatkami i miętą.
35 min • Porcja 311 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie