Do góry

Dania główne Przepis na:

Przysmak świętokrzyski

Przysmak świętokrzyski

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 480

Dodano:

Odsłon: 14557

kotlety z piersi kurczka w nieco innej odslonie, latwe i baardzo smaczne

Składniki

  • piersi z kurczaka, tyle ile zjemy np 4pojedyncze
  • cebula, 3szt
  • jajko, 4szt
  • ketchup, 2 lyzki
  • sol,pieprz, cukier, do smaku
  • bulka tarta, maka, do obtoczenia kotletow
  • olej, do smazenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kotlety rozbijamy i przyprawiamy do smaku; nastepnie obtaczamy w mace, jajku (roztrzepanym) i bulce smazymy na oleju na zloty kolor z jednej storny a nastepnie po odwroceniu na druga nakladamy na kazy kotlecik cebulke, przykrywamy patelnie i dusimy razem jakas chwilke

  2. cebule kromy w piorka, obsmzamy na oleju jak juz sie zezloci dodajemy ketuch, sol, pieprz, odrobinke cukru, mieszamy i dusimy razem (ja dodaje jeszcze kuroszona papryczke chili)

  3. 2 jaja gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pol, na kazdego kotleta przykrytego cebula kladziemy polowke jajka, ja dodatkowo jeszcze ozdabiam zielona pietruszka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń