Do góry

Przekąski Przepis na:

Przystawka z koziego sera i orzechów

Przystawka z koziego sera i orzechów

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 305

Dodano:

Odsłon: 622

przystawka idealna do obiadu, kolacji lub jako przekąska

Składniki

  • 400 g sera koziego
  • 200g świeżego sera koziego do smarowania
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 100g rozdrobnionych orzechów laskowych
  • 100g rozdrobnionych orzechów laskowych
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W miseczce dokładnie wymieszać sery. Dodać drobno posiekane orzechy (ok. 30 g) oraz zioła.Otrzymaną masę można dodatkowo doprawić pieprzem.

    Wyłożyć otrzymaną masę serową na papier do pieczenia i zwinąć w rulon. Wstawić do lodówki na ok. 15 minut, żeby masa się związała. Po tym czasie wyjąć z lodówki, zdjąć papier i obtoczyć serowy rulon w pozostałych orzechach.

    Pokroić rulon na kawałki długości 3 cm i ułożyć na talerzu. Dekorować, wedle uznania. Na końcu pokropić przygotowanym sosem ( 1 łyżką octu balsamicznego wymieszaną z 1 łyżką syropu klonowego lub miodu).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń