Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przystawka z kozim serkiem grillowanym"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36004
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 164
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 298
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36004
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 164
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 298
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Składniki
Orzeszki upraż na złoty kolor na patelni bez tłuszczu, pozostaw do ostudzenia. Sałatę oraz rukolę starannie opłucz pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym, porozrywaj palcami na kawałki.
Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, pokrój na połówki. Miód wymieszaj z octem winnym, dodaj do niego oliwę. Starannie wymieszaj lub zmiksuj na gładką emulsję. Sos dopraw do smaku solą oraz mielonym czarnym pieprzem.
Serek pokrój na 8 talarków. Umieść je w żaroodpornym naczyniu. Każdy posyp łyżeczką cukru. Piecz w piekarniku z opcją grillowania 1-2 min. Sałatę i rukolę połącz z pomidorkami i sosem. Posyp orzeszkami. Podawaj z kozim serem.Źródło: Świat kobiety