Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przystawka z sałaty, orzechów i jabłek"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36065
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 182
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 395
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36065
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 182
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 395
Składniki
Sałatę podziel na liście, opłucz starannie, osusz. Większe liście porwij na kawałki (odetnij końcówki). Obraną cebulę pokrój w piórka. Jabłka umyj, pozostaw ze skórką, pokrój w cienkie półplasterki, usuwając gniazda nasienne. Łodygi selera opłucz, posiekaj. Orzechy zrumień na suchej patelni, posiekaj grubo.
Przygotowane sałatki wymieszaj. Na sos połącz majonez z jogurtem naturalnym. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem wyciśniętym z cytryny oraz cukrem. Polej sałatkę tuż przed podaniem.
Czas ok. 15 min; porcja – 180 kcal, cena 2,10 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety