Do góry

Przekąski Przepis na:

Przystawka z tortillą i szynką

Przystawka z tortillą i szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 811

Dodano:

Odsłon: 70129

Pierwszy raz spotkałam się z tak przygotowaną tortillą w zeszłym roku na Sylwestra, od tego czasu wiele razy podawałam gościom, również w wersji z łososiem. Smacznego.

Składniki

  • Opakowanie tortilli 6-8 szt.
  • 2 -3 kostki sera topionego śmietankowego lub typu Almette
  • Sałata rukola lub inna np. lodowa
  • Szynka parmeńska lub szwardzwaldzka ( ok. 3 plasterków na tortillę )
  • ser żółty, miękki, łagodny w smaku np. Port Salut firmy Arla
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Tortillę smarujemy serkiem topionym lub typu Almette, na to kładziemy plasterki szynki, posypujemy rukolą , dodajemy ser żółty.
    Ciasno zwijamy w rulon i zawijamy w folię aluminiową.
    Wkładamy na minimum 4 godziny do lodówki.
    Przed podaniem wyjmujemy z folii i kroimy w plasterki.
    Można dowolnie modyfikować dodając ulubione składniki np. paprykę lub Zamieniając szynkę na łososia i ser mascarpone.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń