Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg

Przepis dnia 2011-07-25
Pstrąg

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1863

Dodano:

Odsłon: 16553

Smakowita ryba.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby namoczyć w soku z cytryny i schłodzić w lodówce ok 1-2 godzin.

  2. Po schłodzeniu nacieramy rybę solą i pieprzem i papryką. Do wewnętrznej części wkładamy koperek, pietruszkę i świeży rozmaryn.

  3. Smażymy z każdej strony ok. 5 minut. Pod koniec smażenia położyć na rybie kawałek masła (do rozpuszczenia). Do dzieła smakosze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 25 lipca 2011 Masz rację - "smakowita ryba" a ja raczej bym powiedziała, że przepyszna :). Uwielbiam pstrąga, polecam pieczonego na grilu :) Na gotową rybkę nakładam mieszankę masła z czosnkiem i ulubionmi ziołami.... Poezja.... Ech gdzie ja teraz dorwę pstrąga :(

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 09 czerwca 2010 a rybka lubi pływać , taka dobra ..... to pewnie w czymś równie dobrym - może białe winko?

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 08 czerwca 2010 dobra ryba nie jest zła, a Twoja to rozkosz dla podniebienia!

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewela1212 06 czerwca 2010 akurat kilka pstragow dzis zlowilam:) wiec przepis sie przyda.

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń