Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg faszerowany

Pstrąg faszerowany

Autor: Wiolka81

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 170

Dodano: 21.09.2010

Odsłon: 2056

Pożywne i zdrowe danie dła tych co lubią ryby,lub coś wykwintnego do zjedzenia.

Składniki

  • Pstrąg surowy(ilość zależy od liczby osób,1wystarczy spokojnie dla 3osób), 1
  • mięso mielone, 25dkg.
  • cebula, 1szt.
  • przyprawy;sól,pieprz,wegeta,koperek(1łyzka), szczypta
  • jajko, 1szt.
  • Bułka tarta, 1łyzka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pstrąga oczyścic,pinsetą wyjąć ości,posolić i popieprzyć,odstawić na ok.pół godz.w tym czasie przygotowujemy farsz:mięso łączymy z przyprawami,jajkiem,cebulką i bułką tartą,mięszamy i nadziewamy farszem,łączymy brzegi wykałaczkami,zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika pieczemy ok.godziny w 180''C.wyłączamy piekarnik i jeszcze chwilę czekamy az,,dojdzie,,.Wspaniale smakuje na gorąco jak i na zimno,z pieczywem,ale można również z ziemniakami i surówką no i mamy pyszny obiad:)

  2. Pstrąga można również podawac z warzywami według uznania,wtedy świetnie nadaje się na wigilijną kolacje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wiolka81 22 września 2010 HEEEELLLLOOOO!!!przecież pisze,że mozna dodać warzywa i wtedy jest na wigilię!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 21 września 2010 Mięso na Wigilię,smak pstrąga jest zbyt szlachetny żeby psuć go mięsem,dobre grzyby np.smardze to rozumiem,no ale są gusta i guściki.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń