Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg łososiowy z sosem kurkowym

Przepis dnia 2012-10-04
Pstrąg łososiowy z sosem kurkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1409

Dodano:

Odsłon: 5234

Pyszna ryba z grzybami i gotowanymi warzywami

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę myjemy i wycieramy do sucha, kroimy na dwie porcje, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180''C i pieczemy rybę 20-30 minut.

  2. Kurki czyścimy, myjemy zimną wodą, odsączamy i kroimy na drobne kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy wyciśnięty czosnek. dodajemy kurki. Gdy woda z kurek odparuje dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  3. Mrożone warzywa wkładamy do garnka, zalewamy wodą i solimy. Całość gotujemy 15 minut.

  4. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 02 października 2012 Rybka- kurki - warzywka- jak dla mnie poezja smaków.Zabieram do ulubionych - za taką potrawę 5 !!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 02 października 2012 Pyszne połączenie i apetycznie wygląda Twoje danie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń