Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg na pomarańczach i miodzie

Pstrąg na pomarańczach i miodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Pstrąg na pomarańczach i miodzie"

Składniki

  • 4 mniejsze pstrągi
  • sól
  • pieprz
  • cebulka
  • pomarańcza
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka tymianku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wypatroszone pstrągi umyj dokładnie pod bieżącą wodą i osusz. Posól je z zewnątrz i od środka. Dopraw pieprzem. Cebulę oczyść i pokrój w talarki. Pomarańczę dokładnie umyj szczoteczką i pokrój w plasterki.

  2. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż pstrągi z obu stron. Usmażone ryby zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Na czystej patelni rozgrzej oliwę i obsmaż plastry pomarańczy. Zalej je sosem sojowym wymieszanym z miodem.

  3. Według upodobania możesz dodać tymianek, sól i tłuczony pieprz. Sos zagotuj. Następnie włóż do niego ryby i krótko podgrzej.

  4. Pstrągi wyłóż na talerze, obłóż plasterkami pomarańczy i polej sosem. Podawaj z duszonym ryżem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń