Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg pieczony w ziołach z selerem naciowym

Pstrąg pieczony w ziołach z selerem naciowym

Autor: MojaKuchnia

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 1410

Dodano: 09.12.2014

Odsłon: 1358

Bardzo prosty przepis na pstrąga pieczonego w ziołach z dodatkiem selera naciowego. Nie dodajemy cytryny, ponieważ pstrąg jest delikatną i aromatyczna rybą.

Składniki

  • 2 średniej wielkości pstrągi
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 4 plastry masła
  • 4 łyżeczki oregano
  • pieprz
  • sól
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni.

    Selera naciowego kroimy w plasterki.

    Pstrągi dokładnie myjemy, nacieramy solą i ziołami.

    Do każdego pstrąga wkładamy po 2 gałązki rozmarynu i po dwa plasterki masła.

    Rybę, niezbyt ciasno zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.

    Pieczemy przez 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 10 grudnia 2014 smakuje pewnie wybornie, zabieram przepis do realizacji!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oldfork 09 grudnia 2014 Zachęcające choć dla mnie ryba bez cytryny nie istnieje

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń