Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w kapuście"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 63
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 218
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 54
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 63
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 218
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 54
Składniki
Kapustę umyj, zdejmij zewnętrzne liście. Główkę włóż na 10 minut do osolonego wrzątku. Ostudź i zdejmij 8 największych liści. Po wycięciu grubych nerwów, posmaruj je masłem.
Pstrągi umyj i skrop sokiem wyciśniętym z limonek. Oprósz solą oraz pieprzem – czarnym i ziołowym. Cebulę, pomidory i czosnek pokrój w plastry.
Do środka każdego pstrąga włóż po porcji przygotowanych warzyw, małą gałązkę rozmarynu i kawałek skórki z limonki. Posyp ryby ziołami i włóż na 20 minut do lodówki.
Pstrągi ułóż na liściach kapusty. Przykryj kawałkami masła i zawiń w folię aluminiową.
Piecz na grillu 30 minut.Źródło: Telemax