Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg w oregano smażony

Pstrąg w oregano smażony

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 5100

Dodano:

Odsłon: 374

Ryba natarta różnymi ziołami nabiera za każdym razem innego smaku

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dzisiaj propozycja na pełen obiad. Pstrąg z pure i sałatą.

    Pstrąga przecięłam wzdłuż po kręgosłupie tak aby powstał jeden płat.
    Natarłam go przyprawami: roztartym oregano, chili w proszku, solą i wyciśniętym ząbkiem czosnku i oliwą.

  2. Ugotowałam i odparowałam ziemniaki. Dodałam do nich sól, koperek, łyżkę masła i śmietany i utłukłam, aż ziemniaki zaczną się "ciągnąć".

  3. Pstrąga smażyłam na oliwie z każdej strony do zrumienienia- najpierw od strony skóry.

    Taki kształt ziemniaków formuje się dwoma łyżkami.
    Do obiadu proponuję sałatę w śmietanie z solą.
    Pstrąg oczywiście najlepiej smakuje skropiony cytryną.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 07 czerwca uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam! :)
Pieknie wyglada.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 czerwca o tak, tak, taka rybka jest pyszna i mówię to ja - ryboholik ;)

U nas pstrągi jutro będą na grillu się wylegiwać, oczywiście też w różnych przyprawach :)

Pyszne jedzonko :D
Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 07 czerwca Pięknie przyrumieniony, wygląda apetycznie ;-D Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń