Dania główne Przepis na:
pstrąg w pomarańczach

Składniki
- małe pstrągi, 2 sztuki
- papryka, 1 sztuka
- sok z pomarańczy, 20 ml
- sok z cytryny, 20 ml
- świeża bazylia, 1 łyżeczka
- masło, 1 łyżeczka
- sół
- pieprz
- starta skórka z pomarańczy, 1 łyżeczka
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Pstrągi umyj i osusz, przypraw, skrop sokiem z cytryny, zawiń w folię, odstaw na 2 godz. Paprykę umyj, oczyść i pokrój drobno. W rondelku rozpuść masło, dodaj sok, skórkę z pomarańczy, paprykę i bazylię. Podgrzewaj na małym ogniu ok. 5 min, mieszając. Ryby posmaruj pastą, zawiń w folię, grilluj 20 min (w zależności od wielkości ryby). Na ostatnie 10 min uchyl folię.
Komentarze do przepisu (0)