Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrag w sosie cytrynowym"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36077
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 398
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36077
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 398
Składniki
Filety oraz natkę umyj, drobniutko posiekaj. Obierz i pokrój cebulę. Wymieszaj przygotowane .
Dodaj jajka, 2 żółtka. Przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Wymieszaj. Uformuj klopsiki i gotuj na osolonym wrzątku ok. 5 minut. Odsącz.
Ugotuj ryż, odsącz. Warzywa drobno pokrój i podsmaż na maśle (z dodatkiem oleju). Wymieszaj z ryżem. Przypraw.
Sos: roztrzep 2 żółtka z 2 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotuj z rosołem i zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, musztardą (najlepiej łagodną). Wywar wymieszaj trzepaczką z żółtkami, ale już nie gotuj. Sosem polej ryż i pulpety.Źródło: Takie jest życie