Do góry

Sałatki Przepis na:

Pstrąg wędzony z bobem na sałacie

Pstrąg wędzony z bobem na sałacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3370

Dodano:

Odsłon: 1662

Uwielbiamy takie dania, które można jeść bez wyrzeczeń...samo zdrowie po prostu. Sałatka z wędzonego pstrąga z bobem na rukoli i roszponce, to jest to. Roszpunka - jest bardzo wartościowym warzywem, ponieważ w czasie zimy dostarcza związków mineralnych, żelaza, a także witamin A i C

Składniki

  • 1 pstrąg wędzony
  • bób mrożony 400g
  • 1 papryka żółta
  • 1 pomidor
  • 1 cebula czerwona
  • mix sałat, u nas rukola z roszponką
  • oliwa
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bób wrzucić na wrzątek i ugotować bez rozmrażania. Ostudzić i obrać ze skórki. Sałatę opłukać, rozłożyć na talerzu. Paprykę, pomidora i cebulę pokroić. Na sałatę położyć paprykę, pomidor, bób, na wierzch kawałki pstrąga i pokrojoną cebulę. Skropić oliwą i przyprawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń