Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg z masłem ziołowym

Pstrąg z masłem ziołowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 280 Ocena: 5132

Dodano:

Odsłon: 331

Smażony na patelni

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pstrągi oczyściłam: odcięłam im głowy- przydadzą się na bulion, wyjęłam wnętrzności i usunęłam łuski.
    Nacięłam je ukośnie i natarłam przyprawami.

  2. Masło ugniotłam z ulubionymi ziołami, solą i pieprzem i z przeciśniętym czosnkiem.

  3. Masło zawinęłam w papier do pieczenia i włożyłam do zamrażarki, żeby dało się ładnie kroić.

  4. Pstrągi usmażyłam na patelni do rumianości.

    Przez nacięcia łatwo sprawdzić czy ryba nie jest surowa. Po nakłuciu płyn wyciekający z ryby powinien być klarowny- bez krwi.

    Masło położone na gorącym pstrągu pięknie się rozpływa i dodaje smaku.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń