Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrag z migdalami

Pstrag z migdalami

Autor: aaasica

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 24

Dodano: 26.08.2010

Odsłon: 1002

Pyszna rybka

Składniki

  • Pstrag caly, 2
  • czosnek, 4 zabki
  • Migdaly luskane, pokrojone w platki, pol paczki
  • pietruszka zielona, 1 peczek
  • maslo, pol kostki
  • cytryna, 1
  • maka do obtoczenia, sol, pieprz
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pstraga opruszyc sola, pieprzem, skropic sokiem z cytryny od srodka i na zewnatrz. Odlozyc na chwile na bok. Pol kostki masla utrzec z czosnkiem, pietruszka i odrobina soli, robiac maselko czosnkowe. Natrzec pstraga w srodku maslem czosnkowym. Na patelni rozgrzac czesc pozostalego masla, piec rybe z dwoch stron na nieduzym ogniu, do momentu az skorka bedzie chrupiaca a srodek upieczony.

  2. Reszte masla rozgrzac na patelni, wrzucic migdaly i smazyc, az zrobia sie zlocisto- brazowe.

  3. Pstraga wylozyc na talerz, posypac podsmazonymi migdalami, udekorowac galazka pietruszki. Podac do tego reszte masla czosnkowego i cwiartke cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń