Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 375
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 375
Składniki
Pstraga opruszyc sola, pieprzem, skropic sokiem z cytryny od srodka i na zewnatrz. Odlozyc na chwile na bok. Pol kostki masla utrzec z czosnkiem, pietruszka i odrobina soli, robiac maselko czosnkowe. Natrzec pstraga w srodku maslem czosnkowym. Na patelni rozgrzac czesc pozostalego masla, piec rybe z dwoch stron na nieduzym ogniu, do momentu az skorka bedzie chrupiaca a srodek upieczony.
Reszte masla rozgrzac na patelni, wrzucic migdaly i smazyc, az zrobia sie zlocisto- brazowe.
Pstraga wylozyc na talerz, posypac podsmazonymi migdalami, udekorowac galazka pietruszki. Podac do tego reszte masla czosnkowego i cwiartke cytryny.