Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w przygotowaniu aczkolwiek smak nie zapomniany
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1339
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5142
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 258
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1339
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5142
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 258
Składniki
Na ok.2 godziny przed smażeniem pstrąga nacieramy omastą sporządzoną z wyciśniętego czosnku, soli i bazylii(świeżej posiekanej) z odrobiną oleju.Przed smażeniem ściągamy z ryby omastę nacieramy z zewnątrz i od środka solą po czym pociągając delikatnie za ogon i głowę formujemy do kształtu patelni.Smażymy na rozgrzanym oleju obracając z jednej strony na drugą ok.15-20 minut.W sezonie polecam podawać z ziemniaczkami młodymi zapiekanymi z żółtym serem oraz surówką z młodej kapusty oczywiście nie zapomnijcie o przybraniu pstrąga kawałkiem masła i plasterkiem cytryny.Zycze smacznego