Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg z ziołowym masłem pieczony w folii

Pstrąg z ziołowym masłem pieczony w folii

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4171

Dodano:

Odsłon: 15785

Prosty sposób na pyszną i soczystą rybkę :) Przepis pochodzi z książki pt. "Kuchnia Polska".

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybkę oczyszczamy starannie z łusek, myjemy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą i pieprzem ze wszystkich stron (w środku też). Wstawiamy do lodówki.

  2. Natkę, koperek i lubczyk siekamy drobno i mieszamy z miękkim masłem, doprawiamy też solą i pieprzem. Tak przygotowane masło wkładamy do ryby. Kawałek folii aluminiowej skrapiamy lekko oliwą z oliwek, układamy na nim pstrąga i na wierzch kładziemy 2 plasterki cytryny. Folię szczelnie zawijamy tak, by w środku pozostało nieco miejsca. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń