Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrągi z parmezanem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 705
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 526
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 705
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 526
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
Pstrągi umyj w zimnej wodzie i wytrzyj ręcznikiem kuchennym. Natrzyj je dokładnie solą z zewnątrz. Środek delikatnie osól i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.
Słoninę pokrój w kostkę i roztop na mocno rozgrzanej patelni. Dodaj posiekanego pora i podsmaż.
Wyłóż brytfannę papierem do pieczenia. Nafaszeruj pstrągi przygotowaną mieszanką i włóż do naczynia. Obłóż je resztą farszu i skrop oliwą oraz sokiem z cytryny.
Wstaw rybę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 10 minut. Potem posyp pstrągi mieszanką bułki tartej, parmezanu i masła.
Podpiecz je tak, by miały piękny złoty kolor.Źródło: Telemax