Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w sam raz na śniadanie czy też kolację :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Mąkę przesiać do miski w środku zrobić dołek i wkruszyć drożdże, dodać 6 łyżek letniej wody, cukier i lekko wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego zaczynu dodać 250 ml letniej wody, sól i wyrobić. Przykryć i odstawić na 30 min. do wyrośnięcia ciasto jeszcze raz wyrobić i podzielić na 2 części. Jedną część można podzielić na kolejne 2 części i uformować podłużne bagietki, położyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i ponacinać na skos. Pozostałą część ciasta podzielić na 6 części i uformować bułeczki, posypać otrębami, położyć na blaszce obok bagietek i odstawić do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 250 stopni, wstawić blaszkę i piec bułki ok. 30-35 min. Na 10 min. przed końcem pieczenia posmarować wierzch bułek kawą. Smacznego