Do góry

Dania główne Przepis na:

Pudding chlebowy

Pudding chlebowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Pudding chlebowy"

Składniki

  • 4 kromki czerstwego pełnoziarnistego chleba
  • jajko
  • 100 ml mleka
  • łyżka roztopionego masła
  • kilogram szpinaku
  • puszka pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • pół cebuli
  • 10 dag żółtego sera
  • garść orzechów włoskich
  • olej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z kromek pieczywa odetnij skórki.

  2. W miseczce wymieszaj jajko z mlekiem, roztopionym masłem, solą i pieprzem.

  3. Umyty szpinak podsmaż na rozgrzanym oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Dopraw pieprzem i solą do smaku.

  4. Naczynie żaroodporne wyłóż kromkami chleba, zalej masą jajeczno-mleczną i układaj na niej gotowy szpinak oraz pokrojone pomidory.

  5. Całość posyp orzechami oraz tartym żółtym serem i zapiecz w gorącym piekarniku.

  6. Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń