Do góry

Desery Przepis na:

Pudding ryżowy z dulce de leche

Pudding ryżowy z dulce de leche

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 2869

Dodano:

Odsłon: 1956

Pyszny pudding, który wykonamy w kilka chwil.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy prawie do miękkości. Do rondelka przekładamy dulce de leche, mleko, cynamon oraz sól i gotujemy na średnim ogniu do połączenia się wszystkich składników. Dodajemy ryż oraz łyżkę rumu i ponownie gotujemy ok. 5-10 min. do konsystencji jaką lubimy, płynnej lub budyniu. Jeśli pudding jest za słodki wystarczy dodać więcej mleka. Dekorujemy kakao oraz orzeszkami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ilovebakepl 21 maja 2012 Ryż możemy ugotować w wodzie jak i w mleku, nie ma to wielkiego znaczenia. Dulce de leche to taka nasza masa kajmakowa.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 21 maja 2012 Pyszności, zwłaszcza na upały. A to "dulce de leche" to po prostu masa kajmakowa? Ryż gotujesz w mleku czy wodzie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń