Do góry

Śniadania Przepis na:

Pulchne racuchy

Pulchne racuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 426 Ocena: 12377

Dodano:

Odsłon: 1431

Pyszne, delikatne, pulchne ;-)))

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • Ponadto:
  • masło lub olej do smażenia
  • cukier poder do posypania racuchów
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mleko wlej do miski dodaj olej, aromat waniliowy i żółtka. Wszystko razem zamieszaj i dodaj przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeszce raz wszystko dokładnie zamieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z pozostałym ciastem.

  2. Na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżką ciasto, tak aby powstały niewielkie placki.

  3. Smaż z obu stron na złoto-brązowy kolor. Usmażone racuchy posyp cukrem pudrem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń