Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulchne racuszki z tartymi jabłkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
50 min • Porcja 210 kcal • Koszt sztuki 30 gr • Przepis na 20-30 sztuk.
Mąkę przesiewam, łączę z cukrem, drożdżami i mlekiem. Miksuję, przykrywam, odstawiam na 40-50 min. Jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaję do ciasta, mieszam.
Rozgrzewam olej, zanurzam w nim łyżkę, nakładam nią porcje ciasta i smażę racuchy na złoty kolor. Odsączam na ręczniku papierowym i posypuję cukrem pudrem.
<strong>Ewelina Kittner z Rybnika</strong>Źródło: Kobieta i życie