Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulchne racuszki z tartymi jabłkami

Pulchne racuszki z tartymi jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Pulchne racuszki z tartymi jabłkami"

Składniki

  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • szkl. ciepłego mleka
  • 5 dag drożdży instant (3/4 małego opak.)
  • 4 łyżki cukru
  • 2 duże jabłka
  • olej do głębokiego smażenia
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 50 min • Porcja 210 kcal • Koszt sztuki 30 gr • Przepis na 20-30 sztuk.

  2. Mąkę przesiewam, łączę z cukrem, drożdżami i mlekiem. Miksuję, przykrywam, odstawiam na 40-50 min. Jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaję do ciasta, mieszam.

  3. Rozgrzewam olej, zanurzam w nim łyżkę, nakładam nią porcje ciasta i smażę racuchy na złoty kolor. Odsączam na ręczniku papierowym i posypuję cukrem pudrem.

  4. Ewelina Kittner z Rybnika

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń