Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpeciki po azjatycku"
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 21
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 11
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 65
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 32
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 21
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 11
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 65
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 32
Składniki
Połowę cebuli pokrój drobno. Przekrój na pół dymki. Białą część pokrój na małe kawałki, a resztę odłóż.
Czosnek wyciśnij, a imbir zetrzyj do miski. Dodaj mielone mięso, pokrojoną cebulę, olej sezamowy, po dwie łyżki cukru i sosu sojowego oraz dwie garści bułki tartej.
Wszystko dobrze wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Uformuj z masy kulki i smaż na oliwie. Kapustę pekińską pokrój w paseczki, a ogórek i rzodkiewki w plasterki. Z papryczki chili wyjmij nasiona i drobno ją posiekaj. Zieloną część dymek pokrój w plasterki.
Z 6 łyżek sosu sojowego, sosu rybnego, reszty oliwy, octu ryżowego i reszty cukru przygotuj dresing i polej nim warzywa. Wymieszaj sałatkę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z pulpecikami.
Czas przygotowania: 45 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień