Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpeciki rybne po 1. roku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Umyj i obierz warzywa. Następnie zalej je wodą i ugotuj wywar.
Opłukane ryby zmiel z wcześniej namoczoną i odciśniętą bułką.
Dodaj jajko, bułkę tartą oraz drobno pokrojoną pietruszkę i koperek, a potem dokładnie wymieszaj masę.
Formuj małe kuleczki, obtaczaj je w bułce tartej i ostrożnie wkładaj do wrzącego wywaru warzywnego. Gotuj ok. 20 minut.
Podawaj z masłem, sosem jarzynowym lub pomidorowym, z ziemniakami lub ryżem oraz z surówką.Źródło: Mam dziecko