Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki w sosie koperkowym

Pulpeciki w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 307

Dodano:

Odsłon: 19515

Idelane na szybki i prosty obiad.

Składniki

  • mięso mielone- 40 dag
  • 2 saszetki ryżu
  • jajko
  • łyżka mąki
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 2 szklanki wody
  • bazylia koperek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami.
    Formujemy pulpeciki.
    Do wrzącej wody wkładamy pulpety, gotujemy na wolnym ogniu przez ok 15 minut.

  2. Mąkę mieszamy z 5 łyżkami wody. Łączymy ją z wywarem, w którym gotowaliśmy pulpety. Mieszamy. Dodajemy śmietarnę i posierany drobno koper.

    Podajemy z ugotowanym ryżem (według instrukcji na opakowaniu) i bazylią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń