Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki w sosie pieczeniowym z ziemniaczkami pieczonymi

Pulpeciki w sosie pieczeniowym z ziemniaczkami pieczonymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 33

Dodano:

Odsłon: 931

pracochłonne ale warto, zachęcające małe pulpeciki dla małych niejadków

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mielone jajka zmieszać,przyprawić i pozostawić na 10 min

  2. surowa marchew i ser żółty zetrzeć na tartce, na naj drobniejszych oczkach, szynkę pokroić w drobną kosteczkę, pietruszkę zsiekać zaś czosnek przecisnąć,

  3. do mięsa wrzucić wszystie składniki pokrojone i posiekane oraz dodać bułkę tartą i wszystko wymieszać,następnie uformować małe kuleczki i podsmarzyć w rondlu ok. 10 min. i wlać do nich sos pieczeniowy i dusić ok 25 min.

  4. obrane ziemniaki ugotować a naspnie po wyciągnięciu z wody kazdego ziemniaka zawinąć w sreberko wraz z kawałkiem masła i piec w piekarniku ok 15min. na ok 150 stopni z termoobiegiem, bez termoobiegu na 180 stopni następnie odwonąć sreberko i zostawić ziemniaki jeszcze w piekarniku na 0k.10 min tak aby się zarumieniły

  5. ziemniaczki wyciągamy ze sreberka i podajemy z pulpecikami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń