Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to pulpeciki w sosie,z cielęciny i indyka smażone na patelni(produkty w TESCO)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35974
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 333
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35974
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 333
Składniki
Bułkę moczymy w mleku przez kilkanaście minut,odciskamy,przekładamy do miski.
Dodajemy mielone mięso,starty ser,jajka,posiekaną pietruszkę,gałkę muszkatołową,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę,z której formujemy okrągłe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego,każdy nieco spłaszczamy w dloniach.
Na dużej patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej,smażymy pulpeciki na średnim ogniu z obu stron do lekkiego zarumienienia.Wyjmujemy je z patelni i układamy na talerzu z papierowym ręcznikiem,by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Na patelnię o grubym dnie wsypujemy cukier i wlewamy ocet balsamiczny.Stawiamy na ogniu i czekamy,aż cukier się rozpuści.Gdy sos zacznie się intensywnie gotować,wkładamy pulpeciki i podgrzewamy kilka minut.Zdejmujemy je z patelni i przekładamy na półmisek,układając w piramidę
Sos podgrzewamy jeszcze przez chwilę na dużym ogniu;gęstniejącym polewamy pulpeciki.Natychmiast podajemy. SMACZNEGO!!!