Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety koperkowe

Pulpety koperkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 63

Dodano:

Odsłon: 558

Przepyszne pulpety same zarówno jak i w sosie koperkowym czy pomidorowym.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Wymieszać mięso razem z przyprawami i pokrojonym koperkiem.
    2. Formować małe kulki, które delikatnie tylko podsmażamy na oleju na patelni.
    3. Zagotować wodę z kostką warzywną.
    4. Wrzucać do buliony podsmażone kulki mięsne.
    5. Gotować koło 20 minut.

    Powstały bulion warzywno-mięsny można wykorzystać do sosu dodając do niego dużo koperku i odrobinę śmietany lub jogurtu.

    Sos można zagęścić odrobina mąki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń