Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 196
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 196
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Jedną cebulę drobno kroimy, szklimy na niewielkiej ilości oleju i razem z odciśniętą z mleka bułką wrzucamy do mięsa. Dodajemy jajko, starty żółty ser i musztardę.
Doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy na masę. Formujemy małe klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Drugą cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy. Pomidory kroimy w kostkę i razem z zalewą i koncentratem pomidorowym dajemy do cebuli.
Mieszamy, chwilkę gotujemy, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Do sosu wkładamy pulpeciki, podgrzewamy, podajemy.Źródło: Rewia