Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety na kuskusie"
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 433
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 433
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 3,70 zł
Kuskus wsyp do miski, zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać centymetr powyżej powierzchni kaszy). Wkrusz kostkę bulionową, przemieszaj całość widelcem. Odstaw kuskus pod przykryciem do napęcznienia (ok. 10 minut).
W tym czasie szczypiorek umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, niezbyt drobno posiekaj. Pomidorki koktajlowe opłucz, przekrój na połówki.
Mielone mięso z indyka wymieszaj w osobnej misce razem z obraną i drobno poszatkowaną cebulą, jajkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj 1-2 łyżki bułki tartej. Z powstałej masy formuj małe pulpeciki. Smaż je na patelni z rozgrzanym olejem na złotobrązowy kolor.
Napęczniały kuskus wymieszaj ze szczypiorkiem oraz pomidorkami. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Pulpety nadziej na patyczki do szaszłyków. Podawaj na kaszy. Danie możesz odgrzewać w piekarniku.Źródło: Świat kobiety