Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety po wiedeńsku

Pulpety po wiedeńsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Pulpety po wiedeńsku"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zmiel mięso, zeszklij cebulę na oleju. Do miski z mięsem włóż 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, cebulę. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wyrabiaj dłonią. Formuj kotlety, spłaszcz dłonią, obtocz w bułce, smaż na oleju z obu stron 5 minut. Piecz pulpety kwadrans w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 150°C.

  2. Na patelni rozgrzej olej, wbij jajka, zmniejsz ogień, smaż przez 5 minut. Na talerzach układaj kotlety, a na nich jajka. Serwuj z gotowanymi warzywami.

  3. CZAS: około godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń