Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety "Trzy zioła"

Pulpety Trzy zioła

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6554

Dodano:

Odsłon: 4244

O jakie trzy zioła chodzi? O lubczyk, natkę pietruszki i koperek :)

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do pół kilograma mielonego mięsa z indyka dodałam jajko, drobno posiekaną cebulę, 2 łyżki otrąb owsianych, wyciśnięty ząbek czosnku, łyżkę suszonego lubczyku, łyżkę suszonej natki pietruszki, sól i pieprz. Wymieszałam na jednolitą masę.
    W rondlu na niewielkiej ilości oleju rzepakowego zeszkliłam posiekaną cebulę. Z masy mięsnej uformowałam 8 pulpecików i ułożyłam w rondlu. Pulpeciki przewracałam do całkowitego obsmażenia ze wszystkich stron. Wlałam 100 ml śmietany 30%, 100 ml wody i dusiłam pod przykryciem. Po około 10 minutach dodałam posiekany duży pęczek koperku. Dusiłam jeszcze 10 minut. Po tym czasie zagęściłam sos niewielką ilością mąki i osoliłam do smaku.
    Podałam z ryżem i surówką z kalarepy, papryki i szczypiorku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń