Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po szybkiej konsultacji na forum smakera przygotowałam swoją wariacje :)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 310
Polecam.
Odsłon: 774
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 437
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 310
Polecam.
Odsłon: 774
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 437
Składniki
Ryby z bułką przemielić kilkukrotnie, dodać drobno posiekaną 1/2 cebulki, czosnek, sól i pieprz i dokładnie wymieszać.
Z mielonego formować małe kuleczki i następnie delikatnie umieszczać w gotującym się bulionie. Bulion powinien przykrywać pulpeciki. Gotować ok 15 min
W tym samym czasie ugotować ryż.
Wyjąć pulpeciki z bulionu, odlać połowę i do połowy która nam została dodać resztę drobno posiekanej cebulki i drobno posiekany koperek. Następnie wlać śmietankę wcześniej rozprowadzoną z łyżką mąki. Mieszamy tak, aby nie powstały grudki.
Na talerzu układamy ryż, pulpeciki i polewamy je sosem.
Smacznego :)