Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety rybne w sosie koperkowym

Pulpety rybne w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 150 Ocena: 5257

Dodano:

Odsłon: 33436

Po szybkiej konsultacji na forum smakera przygotowałam swoją wariacje :)

Składniki

  • 2 filety z ulubionych ryb (w moim przypadku pstrągi)
  • cebula
  • śmietanka 18% do sosów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 torebki ryżu
  • łyżka mąki
  • sól i pieprz
  • bulion wołowy
  • bułka
  • koperek
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby z bułką przemielić kilkukrotnie, dodać drobno posiekaną 1/2 cebulki, czosnek, sól i pieprz i dokładnie wymieszać.

  2. Z mielonego formować małe kuleczki i następnie delikatnie umieszczać w gotującym się bulionie. Bulion powinien przykrywać pulpeciki. Gotować ok 15 min

  3. W tym samym czasie ugotować ryż.

  4. Wyjąć pulpeciki z bulionu, odlać połowę i do połowy która nam została dodać resztę drobno posiekanej cebulki i drobno posiekany koperek. Następnie wlać śmietankę wcześniej rozprowadzoną z łyżką mąki. Mieszamy tak, aby nie powstały grudki.

  5. Na talerzu układamy ryż, pulpeciki i polewamy je sosem.

  6. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń