Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety w jarzynach"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 100
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 100
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Składniki
Ryż ugotuj na półtwardo. Gdy ostygnie, połącz go z mięsem mielonym oraz pokrojoną w kostkę cebulką. Dodaj namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, posiekany koperek oraz Vegetę.
Masę dokładnie wyrób, uformuj z niej pulpeciki i usmaż je na niewielkiej ilości tłuszczu.
Na oliwie zeszklij zmiażdżony czosnek. Dorzuć obraną i pokrojoną w słupki marchewkę, cukinię, pietruszkę oraz krążki pora.
Warzywa wymieszaj z przecierem pomidorowym doprawionym solą. Dołóż klopsy i duś całość pod przykryciem.
Gotowe danie serwuj z kaszą gryczaną i surówką z kapusty.
40 min, stopień trudności: średni , kalorie: 300.Źródło: Super TV