Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w sosie pieczarkowy m

Pulpety w sosie pieczarkowy m

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19056

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Pulpety w sosie pieczarkowy m"

Składniki

  • Pół główki kapusty
  • czerwona papryka
  • 5 ziemnia ków
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • 3 pomidory
  • cukinia
  • koncen trat pomidorowy
  • słodka i ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego. Pulpety: 30 dag mielonej łopatki
  • po 2 łyżki kaszy manny i kaszy kukurydzianej
  • jajko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Karolina Bojaczuk z Łukowa

  2. Kapustę poszatkuj, zalej wodą, dodaj przyprawy, gotuj 15 min.

  3. Pieczarki pokrój, dodaj do kapusty, gotuj 15 min. Paprykę, ziemniaki, cebulę, cukinię i pomidory pokrój w kostkę. Dodaj do kapusty razem z koncentratem, gotuj 30 min.

  4. Pulpety: wyrób, przy- praw. Uformuj kulki, gotuj 5 min w osolonej wodzie. Dodaj do gulaszu.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń